Kaswerk.nl biedt overzichtelijk informatie voor internationale werknemers

Deze website biedt op een laagdrempelige wijze informatie aan, bestemd voor internationale werknemers in de glastuinbouw. Er is meer te vinden over eerlijk, gezond en veilig werken in het Nederlands, Pools en Roemeens.

Tips & rechten voor werknemers in de glastuinbouw 
Kaswerk.nl presenteert op een toegankelijke wijze informatie voor internationale werknemers. Van arbeidsoverenkomst tot CAO en van huisvesting tot ziekte, alles over veilig, gezond en eerlijk werken vind je op deze website. Op overzichtelijk wijze kan de bezoeker tips en meer informatie bekijken in het Nederlands, Pools & Roemeens. Net als www.workinnl.nl van de Rijksoverheid is deze website een startpunt voor internationale werknemers die in Nederland in de glastuinbouwsector starten en door de bomen het bos niet meer zien. 

Doel
Het doel van dit project is om op laagdrempelige wijze belangrijke informatie te presenteren voor werknemers in de Nederlandse glastuinbouw. De belangrijkste aandachtspunten rond onderwerpen zoals huisvesting, loon of ziekte worden beschreven. Daarnaast biedt de website tips en koppelingen naar andere websites voor meer informatie. Henry Stroek van CNV Vakmensen over het initiatief: ‘Natuurlijk is er online veel informatie over werken in de Nederlandse glastuinbouw beschikbaar, maar die inhoud blijkt vaak onjuist te zijn. Of de pagina’s zijn nauwelijks vindbaar, als je de Nederlandse taal niet spreekt. Terwijl het voor buitenlandse werknemers in de glastuinbouw belangrijk is om te beschikken over de juiste informatie.’ Daarom hebben CNV Vakmensen en FNV het initiatief genomen voor dit project. Werknemers uit de glastuinbouw hebben hun bijdrage geleverd aan het realiseren van de inhoud van de website.

Leo van Beekum van FNV vult aan: ‘De site biedt veel basisinformatie en buitenlandse werknemers vinden via de directe links makkelijk de weg naar andere sites. Met dit project willen we bijdragen aan de stimulering van de zelfredzaamheid van de buitenlandse werknemer, zoals het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten (commissie Roemer) eerder adviseerde.’ Het project is mede mogelijk is gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op kaswerk.nl en deel de website in de branche zodat internationale medewerkers goed geïnformeerd worden en blijven.

Deze website is een initiatief van CNV Vakmensen en FNV. Het project is mede mogelijk gemaakt door subsidies van Colland Arbeidsmarkt en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024