Kennis halen en kennis delen tijdens de workshops van PlantgezondheidEvent 2018

Gezonde planten in de breedste zin van het woord staan centraal tijdens het jaarlijkse PlantgezondheidEvent op donderdag 8 maart 2018 in Bleiswijk. Het evenement wordt georganiseerd door Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en LTO Glaskracht Nederland.

nMaar liefst negen verschillende workshops vinden plaats tijdens PlantgezondheidEvent. Een uitstekende manier om nieuwe informatie op te doen en met elkaar in discussie te gaan. Of een workshop succesvol wordt, wordt voor een groot deel bepaald door de deelnemers. Dus hoopt de organisatie op uw komst en uw inbreng.

Groene middelen
Weerbaar telen en vergroening van de gewasbescherming staan in de schijnwerpers. Tegen bovengrondse en ondergrondse ziekten en plagen komen steeds meer groene middelen beschikbaar. Biologische schimmelmiddelen op basis van bacteriën of schimmels tegen bodemziekten, maar ook tegen plaagorganismen. Zelfs elicitoren die in de plant de weerbaarheid van de plant verhogen tegen bovengrondse schimmelziekten, zijn toegelaten als gewasbeschermingsmiddelen met een N- nummer. Een van de workshops (nummer 3) gaat specifiek in op de werking van dergelijke producten en hoe u ze het beste in het IPM-systeem kunt inzetten om voor uw teelt positieve effecten te kunnen krijgen.

Medicijnkast van de toekomst
Toonaangevende onderzoekers praten u bij over recente onderzoeksresultaten en geven praktijkvoorbeelden die u verder op weg helpen naar een duurzame teelt en een Verantwoorde Glastuinbouw. Vanuit Plantum is er inbreng op het gebied van het veredelen op resistentie. Ook wordt een doorkijk gegeven in de medicijnkast van de toekomst gevuld met innovaties, waaronder bijvoorbeeld RNAi technologie.

Uiteraard is er ook aandacht voor het voorstel voor een nieuw stelsel gewasbescherming dat momenteel wordt ontwikkeld door LTO Glaskracht Nederland, samen met vele partijen in de glastuinbouwsector.

Uw inbreng telt
Heeft u nu al prangende vragen voor de organisatie en de leiders van de workshops? Geef dit dan nu alvast door, dan kunnen we er rekening mee houden. Vergeet u vooral niet op te geven voor dit event, voor het uitverkocht is.

Kennis is macht, kennis delen is (glas)kracht!

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024