Kennis, tools en ondersteuning bij het realiseren van juiste huisvesting

Als ondernemer is het belangrijk in gesprek te gaan met de gemeente over (de mogelijkheden) van huisvesting voor internationale werknemers. Maar hoe doe je dat? En wat zijn punten die je kunt bespreken? En wat kun of moet je zelf doen?

Op de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw staan tools die je helpen om het gesprek met de gemeente in goede banen te leiden.

 1. Huisvesting: de rol van de ondernemer
  Naast dat je in gesprek gaat met de gemeente heb je als ondernemer ook een aantal verantwoordelijkheden rondom huisvesting van internationale werknemers. In deze video kun je bekijken welke dat zijn.
 2. Rol van de gemeente bij huisvesting
  Dat er voldoende huisvesting voor verschillende doelgroepen beschikbaar is, is de verantwoordelijkheid van een gemeente. In deze video zie je er meer over.
 3. Inspiratieboek ‘Een plek onder de zon’
  In dit boek komen verschillende mogelijkheden van passende huisvesting voorbij. Om zo inspiratie te geven voor meer en betere huisvesting van internationale werknemers. Download het boek hier.
 4. Kennisbank Huisvesting
  Op de online kennisbank van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw kun je alles rondom dit thema terugvinden. Met kennis, tools en tips word je verder geholpen om voor jouw bedrijf huisvesting goed in te richten.

Ondersteuning nodig?
De regiocoördinatoren van Glastuinbouw Nederland zijn er voor je om te ondersteunen bij gesprekken met gemeentes of provincie over huisvesting. Zij zijn aanspreekpunt voor bestuurders in de glastuinbouw.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024