Koningin Máxima bezoekt kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagmiddag 27 maart een werkbezoek gebracht aan kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De vraag naar producten uit de sierteeltsector is sinds de uitbraak van het virus bijna helemaal weggevallen.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door de kwekerij waar onder andere violen en primula’s worden gekweekt. Eigenaar Walter Zuiderwijk gaf tijdens de rondleiding uitleg over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de productie van de kwekerij en voor het personeel. Vervolgens ging Koningin Máxima in gesprek met de siertelers Mark Koene, Hans van Holstein en David van Tuijl en met voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland over de gevolgen van het coronavirus voor de Nederlandse telers, hun werknemers en hun omgeving en over mogelijke maatregelen voor de middellange en lange termijn.   

Steun en waardering
De Nederlandse sierteeltsector is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus. De aanloop naar Pasen en Moederdag is normaal gesproken de drukste tijd van het jaar voor de sector, maar de wereldwijde vraag naar Nederlandse bloemen en planten is bijna stilgevallen.
Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies