Landelijke commissie Radijs bezoekt Incotec

De landelijke commissie Radijs van LTO Glaskracht Nederland bracht op woensdag 8 maart een bezoek aan Incotec in Enkhuizen. De technologieën van Incotec die van meerwaarde kunnen zijn in de Nederlandse radijsteelt stonden centraal tijdens het bezoek.

De leden van de landelijke commissie kregen een rondleiding in de productieafdeling en gingen in gesprek met de sales en marketing vertegenwoordigers. Er was veel belangstelling voor de technologieën die Incotec biedt, waaronder priming, desinfectie en het aanbrengen van coatings met integreerbare gewasbeschermingsmiddelen.

Mark Hoogendoorn, Accountmanager Incotec Europa: “In de Nederlandse radijsteelt is teeltintensiviteit de afgelopen jaren flink toegenomen en de teeltomstandigheden veranderen. Men zoekt naar handvatten om belangrijke thema’s zoals rasontwikkelingen, gewasbescherming en energie constructief op te pakken. Het is belangrijk om deze thema’s samen met de telers te bespreken en mogelijke toegevoegde waarde scherp in kaart te brengen.”

Glastuinbouw Nederland - © 2024