Leendert van Tuijl (Linflowers) in KasGesprek: 'Innovatiekracht kenmerkt glastuinbouw Bommelerwaard'

“In het Westland zitten de groene vingers, in de Bommelerwaard innovatiekracht en ondernemerschap.” Hij maakt de opmerking terloops en geeft aan dat het een uitspraak is die in het verleden regelmatig te horen was in het glastuinbouwgebied ten westen van Zaltbommel, maar wie goed luistert naar Leendert van Tuijl, bemerkt dat er naar zijn mening nog steeds een kern van waarheid zit in die woorden. De jonge chrysantenteler, mede-eigenaar van Linflowers, komt uitgebreid aan het woord in KasGesprek 5 van 2023. “Ik heb veel vertrouwen in mijn generatie.”

Beluister de podcast hier. De podcast KasGesprek is ook te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die ertoe doen in en om de kas. Het kernwoord dit jaar is ondernemerschap: wat drijft een teler, wat zijn de uitdagingen, kansen en bedreigingen, hoe is zijn of haar visie op de toekomst?
Het eigen ondernemerschap, de visie van de jongere generatie en de innovatiekracht van de sector, maken dat Leendert van Tuijl veel vertrouwen heeft in de glastuinbouw in de Bommelerwaard. Dat kenmerkt het KasGesprek van mei, waarin hij met gespreksleider Roger Abbenhuijs (communicatie Glastuinbouw Nederland) de actualiteit van het bedrijf bespreekt, maar met name ook zijn visie op de toekomst.

Economisch klimaat
Goede prijzen, maar minder productie, dat zijn de kenmerken van chrysantenjaar 2022 voor Linflowers. Tevreden is Leendert over de belangrijke plek die bloemen nog steeds innemen in de cultuur van de mensen in Oost-Europa. “Voor alle afzetmarkten geldt dat de chrysantenteelt is gebaat bij normalisering van het economisch klimaat.”
In dit KasGesprek beschrijft de 24-jarige ondernemer zijn ervaringen met telen onder LED, het belang van innovatief ondernemen, de grote inbreng van de nieuwe generatie in de Bommelerwaard en met name ook de vruchtbare samenwerking op diverse dossiers met de gemeente. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van glastuinbouwgebied Bommelerwaard en hoe komt het dat het percentage jonge ondernemers hoger ligt dan in andere teeltgebieden in ons land? Wat wil Leendert meegeven aan zijn generatiegenoten en waarom wil hij graag in gesprek met de omgeving? Luister voor de antwoorden op deze vragen en nog veel meer naar het vijfde KasGesprek van 2023 (seizoen 4).

Roger Abbenhuijs

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024