Let zeker nu op reactietijd in handhavingsbrieven

Aan het einde van het jaar is het lastig om alle reguliere werkzaamheden tussen de feestdagen door afgerond te krijgen. De aandacht gaat dan logischerwijs uit naar de dagelijkse bedrijfsvoering. Toch is het van belang om ook te letten op eventuele handhavingsbrieven die binnenkomen.

Afhankelijk van de inhoud van de brief wordt er een bepaalde reactietermijn gegeven. In het geval van de mogelijkheid tot een zienswijze is die reactietermijn vaak maar een of twee weken. Als binnen die periode niet is gereageerd, neemt het bevoegd gezag aan dat de ondernemer akkoord is.
Zo kan een voornemen tot het opleggen van een dwangsom of een voornemen om een dwangsom in te vorderen zomaar definitief worden. Daarna is er in veel gevallen nog de mogelijkheid tot een bezwaarschrift, maar dat is een formelere procedure.

Onderbouwing en argumentatie
In die procedure zal ook worden meegewogen dat er in eerdere instantie geen zienswijze is ingediend. Drukte rond de feestdagen is daarbij wel een argument, maar de conclusie kan ook zijn dat het onvoldoende prioriteit heeft gehad en dat werkt in het nadeel.
Let dus op de reactietermijn in handhavingsbrieven en als de termijn te kort is, kan dat ook worden aangegeven zolang die reactie maar binnen de gestelde termijn wordt gegeven. De aanvullende onderbouwing en argumentatie kunnen dan later worden ingediend.

Guus Meis

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024