‘Let’s Connect’ thema Nationale Tulpendag 2021

Morgen, zaterdag 16 januari, is het weer Nationale Tulpendag. Uiteraard dit jaar geen grote groepen Amsterdammers en toeristen uit binnen- en buitenland op de Dam die het tulpenseizoen vieren in de tulpenpluktuin, maar kleurrijke acties van telers door het hele land. ‘Let’s Connect’ is het thema, social media moet een belangrijk communicatiemiddel zijn.

Zaterdag 16 januari markeert inmiddels de 10e Nationale Tulpendag, de start van het (snij)tulpenseizoen. In verband met COVID-19 kan dat niet worden gevierd met de belende en veelgeprezen tulpenpluktuin in het centrum van Amsterdam. Maar wel luiden de tulpentelers deze dag feestelijk in.

Hoop en positiviteit
Het thema ‘Let’s Connect’ verwijst naar verbinding. ‘Alhoewel verbinding tussen mensen nu moeilijk is, verlangen we meer dan ooit naar contact. Juist de tulp kan deze connectie maken want ze staat symbool voor hoop en positiviteit. Dus laten we aan elkaar denken en schenk tulpen. Ze zijn vanaf Nationale Tulpendag weer overal te koop’, zo benadrukken de organisatoren van Tulpen Promotie Nederland (TPN).
Tulpentelers en de 5.000 deelnemende bloemisten leveren zelf een bijdrage aan de actie door hun actiefoto’s massaal te delen op de diverse social media-kanalen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Tulpendag.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2021