LTO Glaskracht komt op voor belangen glastuinbouw De Baan en Sotaweg

Op maandag 28 augustus boog de gemeenteraad van Kaag en Braassem zich over de zienswijzen die zijn ingediend op het ontwerpbestemmingsplan de Baan en Sotaweg. LTO Glaskracht diende mede namens het Platform Tuinbouw Veenstreek een zienswijze in.

Tijdens de inspreekavond op 28 augustus lichtte beleidsspecialist Ruimte, Leonie Claessen van LTO Glaskracht de bezwaren nog eens toe. Ze pleitte voor verruiming van de afwijkingsbevoegdheid voor meer bedrijfsbebouwing en het toestaan van korte afstanden voor bedrijfsgebouwen en kassen tot wegen en bedrijfswoningen.

Daarnaast heeft LTO Glaskracht aandacht gevraagd voor huisvesting van arbeidsmigranten voor de glastuinbouw én voor afstemming tussen bestemmingsplan en eisen die waterschap stelt aan compensatie van verharding.

Het plan lag van 23 maart tot en met 24 mei ter inzage. In totaal waren er tien zienswijze ingediend. Op 11 september bespreekt de gemeenteraad vervolgens het bestemmingsplan en het voorstel van het College van B&W over de zienswijzen. 

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024