LTO Glaskracht zet zich in voor hogere kassen in gemeente De Ronde Venen

In overleg met LTO Glaskracht en de afdeling Noord-West Utrecht heeft LTO Noord bij gemeente De Ronde Venen een schriftelijke reactie ingediend naar aanleiding van het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied West. Het glastuinbouwgebied in Mijdrecht behoort tot Buitengebied West.

In het algemeen is de conclusie dat er in het huidige voorontwerp te weinig ontwikkelingsruimte wordt geboden voor de agrarische sector. Dit betreft ook de glastuinbouw. Zo is in het plan een goot- en bouwhoogte opgenomen van respectievelijk 5,5 en 8 meter. Voor moderne kassen volstaan deze hoogten al niet meer, mede omdat steeds meer schermen worden geïnstalleerd in verband met kasklimaat en emissiebeperking zoals lichtuitstoot.

LTO dringt er bij gemeente De Ronde Venen op aan dat voor kassen dezelfde bouwhoogten worden gehanteerd als in de gemeente Westland, te weten een maximale goothoogte van 10 meter bij recht met een afwijkingsbevoegdheid tot 13,5 meter. Wij blijven in gesprek met de gemeente om te zorgen voor voldoende ontwikkelruimte voor de glastuinbouw in deze regio.

Hans van Geest

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024