Meld u aan voor het PlantgezondheidEvent

Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw organiseren op donderdag 21 maart voor de tiende keer het PlantgezondheidEvent. Marjolijn Sonnema, directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselwaliteit (LNV) is keynote speaker.

Sonnema deelt de nieuwe visie van LNV op het gebied van gewasbescherming. Hoe past de glastuinbouw binnen de kringlooplandbouw van LNV en hoe kunnen wij samenwerken en richting geven naar de circulaire kas? Een bijzondere spreker, die u niet wilt missen.

Ontwikkelingen 10 jaar Plantgezondheid
Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland bespreekt de ontwikkelingen die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt in plantgezondheid én geeft een doorkijk naar de toekomst en de ambitie van de glastuinbouw in 2030. Hebben wij dan resistente gewassen middels nieuwe veredelingstechnieken, communiceren wij met planten over hun weerbaarheid en staan onze kassen vol met high tech?

Gezonde weerbare planten en het eco-systeem
Gezonde weerbare planten en het eco-systeem in de circulaire kas staan centraal tijdens dit PlantgezondheidEvent. In korte posterpresentaties en interactieve workshops wordt u bijgepraat over de recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden die ons verder op weg helpen naar een circulaire kas. U wordt geïnformeerd over nieuwe ziekten en plagen en methoden om deze te voorkomen. Bovendien bespreken we de nieuwe ontwikkelingen over biologische bestrijding, precisie gewasbescherming, plantweerbaarheid en weerbare teeltsystemen worden toegelicht. In samenwerking met Plantum wordt nader ingegaan op resistentie veredeling.  

Programma en aanmelden
Meld u snel aan voor dit 10-jarige jubilieum. Aanmelden en het volledige programma bekijken kan via deze link.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal.

Glastuinbouw Nederland - © 2024