Ministerie SZW lanceert informatiewebsite voor mobiele werknemers

Het ministerie van SZW lanceert een nieuwe website: www.workinnl.nl. Als mobiele werknemers komen werken en wonen in Nederland komt er veel op ze af. Daarom is het belangrijk deze werknemers op een centrale en betrouwbare plek te informeren over hun rechten en plichten, wat ze moeten regelen en welke afspraken ze moeten maken. De nieuwe website voorziet nu in deze behoefte.

De nieuwe website fungeert als een centraal informatieknooppunt voor mobiele werknemers. Het biedt mobiele werknemers overzicht, informeert ze en maakt ze wegwijs in hun rechten en plichten bij het werken en wonen in Nederland. Om de informatie toegankelijk te maken voor mobiele werknemers wordt de website in vier talen aangeboden: Nederlands, Engels, Pools en Roemeens. In 2021 worden ook Hongaars, Bulgaars en Spaans toegevoegd.

Gebundeld in acht thema’s
Op de website is alle informatie gebundeld in acht thema’s: Inschrijven in Nederland, Zorg, Wonen in Nederland, Van huis naar werk, Contract en loon, Gezond en veilig werken, Ontslag en COVID-19. Ieder thema is ingericht volgens een overzichtelijke vraag-antwoordstructuur met de informatie die mobiele werknemers nodig hebben om veilig en gezond in Nederland te werken en wonen. Verder verwijst het ministerie op de website naar de relevante organisaties en is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Stichting Fairwork, wanneer iemand daar behoefte aan heeft.

Continu in ontwikkeling
Om mobiele werknemers te blijven voorzien in alle voor hen relevante informatie, wordt momenteel gewerkt aan aanvullende thema’s zoals: ziekte, werken als zelfstandige en sociale zekerheid. Ook wordt de website in de toekomst voortdurend uitgebreid en aangevuld met de benodigde informatie in verschillende talen.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024