Montego welkome aanvulling fungicidepakket zomerbloementelers

Onlangs heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) de nieuwe toelating afgegeven van Montego, op basis van de werkzame stof pencycuron.

Montego is een schimmelbestrijdingsmiddel dat in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen door middel van een grondbehandeling, voor of tijdens planten dient te worden ingebracht. Tot een diepte van 20 cm. Het middel mag niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden. Montego is vanaf week 39 leverbaar. 

Het middel wordt toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel tegen bodemschimmels in de teelt van bloembol- en bloemknolgewassen (onbedekte teelt van voorjaarsbloeiers) en bloemisterijgewassen (onbedekte teelt). Het gebruik in de bloemisterijgewassen (onbedekte teelt) is beoordeeld conform art 51 (kleine teelt). Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Jeannette Vriend

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024