Nationale Zomerbloemententoonstelling groot succes

De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is zeer tevreden met het bezoekersaantal van ruim 15.000 bezoekers van de 33e editie. Dit betekent een stijging van bijna 20% ten opzichte van vorig jaar. De bezoekers kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar uit alle windstreken van ons land en soms zelfs van buiten de landsgrenzen. Dit was de eerste editie, waarbij de artistieke leiding in handen was van Heleen Valstar van Heleen Valstar BV.

NZBT-keuring
Basis van de tentoonstelling was, zoals in voorgaande jaren, de NZBT-keuring, die bestaat uit inzendingen van zomerbloementelers. Dit jaar waren er 379 inzendingen verdeeld over 102 telers. De kwaliteit van de ingezonden producten was meer dan uitstekend, wat dan ook duidelijk in de scores naar voren kwam. De teler met de hoogste score voor zijn product was Floralis uit Honselersdijk. Met een score van 9,85 voor hun Eustoma russellianum gevuldbloemig 'Arosa Red' – Lisianthus mag Floralis zich Meesterteler 2018 noemen.

Thema en themabloem
De manier waarop het thema ‘Flower Power’ was uitgewerkt: met grote dromenvangers, mandala’s en spetterende kleuren, maakte op vele bezoekers diepe indruk. De ‘wauws’ en ‘wows’ waren dan ook niet van de lucht. Ook de verwerking van de themabloem van 2018, de zogenaamde ‘Zomerkanjers’, een groep grote zomerbloemen, was bijzonder. Kunst en muziek completeerden het plaatje.

Assortiment en grassen
Ondanks de warme zomer dit jaar was er een zeer divers assortiment met een uitstekende kwaliteit te zien. Dat grassen steeds populairder worden voor de boeketten en steekwerk bleek uit de grote hoeveelheid ingezonden soorten. Blikvangers of nieuwigheden naar de toekomst hadden een grote belangstelling

De uitslag van de NZBT-keuring en foto's zijn terug te vinden op www.nzbt.nl

Bron foto: NZBT

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024