Nieuwe fungicide voor de glastuinbouw

De nieuwe fungicide Bifasto voor de glastuinbouw heeft in juni een toelating van het Ctgb gekregen. Bifasto beschikt over twee actieve stoffen en heeft een brede werking tegen schimmels. Naast de goede effectiviteit is de lange duurwerking een sterke eigenschap van Bifasto. BASF start deze week met de uitlevering van Bifasto.

Bifasto heeft een sterke werking tegen echte meeldauw en Mycosphaerella. Daarnaast werkt de nieuwe fungicide ook tegen Sclerotinia, Alternaria en Cladosporium. Bifasto is toegestaan in de teelt van aardbei, ook in buitenteelt, en in de teelt van tomaat- en komkommerachtigen. Daarnaast heeft het middel een toelating voor gebruik in roos, gerbera en grondgebonden bloemisterijgewassen. 

Veilig voor gewas
Bifasto is zowel zacht voor biologische bestrijders als voor het gewas. Het middel is onder meer, onder praktijkomstandigheden, op grotere schaal getoetst in de teelt van roos en gerbera. Naast de hoge effectiviteit en de lange duurwerking, sprong ook de gewasveiligheid in het oog. Wat zeker voor sierteeltgewassen ontzettend belangrijk is.

Glastuinbouw Nederland is verheugd met de inspanningen van BASF voor deze welkome aanvulling in het reeds zeer beperkte middelenpakket in de glastuinbouw.

Lees hieronder het gehele persbericht. Algemene informatie vindt u hier.

Helma Verberkt

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies