Nieuwe podcast Werkgeverspraat over motiveren van medewerkers

Er is een nieuwe aflevering van Werkgeverspraat beschikbaar. In deze aflevering is de gespreksleider van de Werkgeverslijn in gesprek met Marco van den Heuvel, mede-eigenaar van Genson Group, een onderneming in zachtfruitplanten, aardbeien, frambozen en prei. De podcast is bestemd voor werkgevers in de land- en tuinbouw die zich willen verdiepen in goed werkgeverschap.

In deze aflevering staat het thema ‘motiveren van medewerkers’ centraal. Bij Genson is de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan dit thema, in het bijzonder voor de groep internationale werknemers die jaarlijks komt voor productiewerk bij het bedrijf. Scholing heeft hier een belangrijke rol bij gespeeld, maar ook de manier waarop wordt gecommuniceerd binnen het bedrijf is van groot belang gebleken. Marco van den Heuvel neemt de luisteraars mee in dit proces en deelt op inspirerende wijze zijn ervaringen. De podcast is ook zeker interessant voor werkgevers uit andere agrarische sectoren.

Handvatten
De podcastaflevering is te vinden via deze link. Hier zijn ook de eerdere afleveringen, over arbeidstijden in een werkpiek en het werken met jongeren, terug te luisteren. In totaal worden dit jaar zes podcasts opgenomen dankzij een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt. In alle afleveringen komen werkgevers aan het woord, uit verschillende deelsectoren. Op die manier wil de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een kijkje te geven in de keukens van agrarisch werkgevers en hopen zij werkgevers handvatten mee te geven.

Diana Eleveld (Werkgeverslijn)

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024