Nieuwe RIE-omgeving heeft aantal voordelen

Stigas heeft een mail gestuurd aan aangesloten telers die gebruik maken van de digitale risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) van Stigas. De RIE is namelijk vernieuwd en biedt gebruikers een aantal voordelen.

De nieuwe RIE-omgeving heeft een aantal voordelen:

  • Als je in meerdere sectoren actief bent, kun je nu in één RIE al je werkzaamheden kwijt. Je hoeft dus nog maar één RIE te maken, minder vragen in te vullen en je werkt met één inlog;
  • In het dashboard van de RIE vind je een ongevallenregistratie; een tool waarmee je eenvoudig (bijna) ongevallen kunt registreren en hiervan kunt leren;
  • Er is een module ‘Nevenactiviteiten en multifunctionele landbouw’ toegevoegd. Indien voor jou van toepassing, kun je de volgende thema’s toevoegen aan je RIE: horeca, boerderijwinkel, recreatie, evenementen en agrarische kinderopvang.

Er is een erkende coronachecklist toegevoegd aan de RIE. Hiermee kunnen ondernemers inventariseren en evalueren welke maatregelen zij gaan treffen voor dit nieuwe risico.

Is RIE nog volledig ingevuld
In de nieuwe RIE-omgeving zijn enkele vragen samengevoegd. Ook zijn er vragen toegevoegd om de RIE up-to-date te maken. Dit heeft tot gevolg dat de RIE mogelijk niet meer 100 procent is ingevuld. Het advies van Stigas is om dit te checken en openstaande vragen alsnog in te vullen. Het kan zijn dat eerder in de RIE thema’s zijn uitgezet, omdat deze niet van toepassing waren. Deze zijn nu mogelijk weer zichtbaar. Controleer deze en zet deze opnieuw uit als deze (nog steeds) niet van toepassing zijn.
Voor zover aanwezig heeft Stigas de RIE (eind)rapportage(s) meegenomen naar de vernieuwde omgeving. Zo is te zien wat bedrijven voorheen hebben ingevuld. Dat is te vinden onder het kopje ‘Rapportages’.

Heb je vragen?
Voor vragen kan contact worden opgenomen met Albert.van.der.Burg@spam-protectStigas.nl.
Gebruikers vinden hun RIE via: rie.mijnstigas.nl.

Glastuinbouw Nederland - © 2023