Nieuwe voorzitter en netwerkcoördinator Aardbei

Op de laatste vergadering van de landelijke commissie Aardbei in 2021 is Jeroen Schwering geïnstalleerd als nieuwe voorzitter. Hij volgt Gerard van den Brand op, die het voorzitterschap de afgelopen vier jaar heeft ingevuld.

Jeroen Schwering (links op de foto) heeft een aardbeienkwekerij in Marknesse, met teelten onder glas en bedekt buiten. Afzwaaiend voorzitter Van den Brand (op de foto rechts) legt naast het voorzitterschap ook zijn bestuursfuncties in Stichting Aardbei Onderzoek en in de regionale gewasgroep Zuid-Gelderland neer. In zijn plaats wordt nog gezocht naar een nieuwe teler in de landelijke commissie. Bij interesse kan contact opgenomen worden met de netwerkcoördinator. Dat geldt ook voor geïnteresseerden in de functie binnen Stichting Aardbei Onderzoek en de regionale belangenbehartiging voor Zuid-Gelderland.

Netwerkcoördinator
Niet alleen de voorzittersfunctie wisselt, ook netwerkcoördinator Janny Trouw verlaat in januari de organisatie. Per 1 februari gaat Henny van Gurp de functie van netwerkcoördinator zachtfruit van haar overnemen. Van Gurp is geen onbekende in de zachtfruitsector. Hij heeft een achtergrond als onderzoeker in de glastuinbouw en is daarna bijna 20 jaar actief geweest als projectspecialist voor de plantaardige sector bij ZLTO.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024