Nog geen maatregelen genomen in terugdringen van de branddekking?

Branddekking blijft vanaf 1 januari 2017 gewoon van kracht wanneer wel of geen brandvertragend horizontaal schermdoek is aangebracht. Voor 1 januari 2017 moeten dan wel de elektrakeuring zijn uitgevoerd en de aanwezige belichtingsinstallatie zijn gekeurd. Daarnaast moeten tekortkoming(en) zijn aangepast.

Een aantal bedrijven heeft te laat actie genomen, waardoor het de laatste maanden van 2016 erg druk is bij de inspectiebedrijven. Dit betekent dat individuele ondernemers met brandbaar schermdoek voor 1 januari 2017 geen herstelverklaring vanuit hun elektrakeuring kunnen inleveren.

Als bij brandschade blijkt dat er brandbaar schermdoek is, is brandschade nog tijdelijk verzekerd als voldaan is aan de volgende voorwaarden/genomen maatregelen:

Situatie 1: Voor individuele ondernemers met brandbaar schermdoek die hun herstelverklaring nog niet opstuurden voor 1 januari 2017

De voorwaarden zijn:

  • De ondernemer heeft een getekende overeenkomst met een inspectiebedrijf voor de Elektrakeuring | Schermdoek. Deze overeenkomst is afgesloten met een inspectiebedrijf dat op de website  www.interpolis.nl/schermdoek staat.
  • Als op het bedrijf assimilatiebelichting is, heeft de ondernemer ook een getekende overeenkomst met een inspectiebedrijf voor de Controlemeting Assimilatiebelichting. 

Deze overeenkomst is afgesloten met een inspectiebedrijf dat op de website www.interpolis.nl/schermdoek staat.

  • Deze overeenkomsten zijn afgesloten voor 1 januari 2017.
  • De keuringen worden uitgevoerd voor 1 juni 2017.
  • De ondernemer herstelt de aangetoonde gebreken binnen een maand na de keuring.

Situatie 2.Voor individuele ondernemer met brandbaar schermdoek die door overmacht hun schermdoek pas in 2017 kunnen vervangen:

Om goed verzekerd te blijven tot het moment van vervangen, moet de ondernemer de herstelverklaringen voor de Elektrakeuring | Schermdoek en Controlemeting Assimilatiebelichting voor 1 januari 2017 inleveren. Voor ondernemers die hier niet voor kiezen omdat zij vervanging gepland hebben, kan ook de tijdelijke beperkte branddekking gelden. Maar moet dan wel voldoen aan de volgende voorwaarden

  • De ondernemer heeft een getekende overeenkomst met een installatiebedrijf voor het vervangen van alle horizontale schermdoeken door brandvertragende schermdoeken.
  • Deze overeenkomst is afgesloten voor 1 januari 2017.
  • Het brandvertragend schermdoek is voor 1 juni 2017 geplaatst.

Verhoogd eigen risico tijdelijke beperkte branddekking
Voor een brandschade geldt wel een extra eigen risico van 15% van het schadebedrag, met een minimum van € 50.000 per gebeurtenis. Dit eigen risico komt bovenop het huidige eigen risico.

Interpolis

Glastuinbouw Nederland - © 2024