OK Plant en Go Go Greenhouse in speciale editie KAS Magazine

De laatste editie van KAS Magazine, die op 15 december is verschenen, heeft als thema: ‘Wij zijn de tuinbouw!’ Daarin komt de jongste generatie binnen de glastuinbouw uitgebreid aan bod, waaronder Kevin Hendriks van OK Plant. Hij vertelt over de inzet van scholieren en de meerwaarde van het project Go Go Greenhouse van Glastuinbouw Nederland en Colland.

Als scholier klopte Kevin Hendriks op zijn vijftiende aan voor een baantje in de orchideeënkassen van OK Plant in Naaldwijk. Een nieuwe wereld voor hem, want hoewel hij afkomstig is uit Monster, zijn geen tuinbouwroots te bekennen. Zonder dat hij het doorhad, werd toen de kiem gelegd voor zijn liefde voor de sector. Zijn eigen ervaring zet Kevin nu in om andere scholieren te inspireren voor het werk in de kassen. Het project Go Go Greenhouse van Glastuinbouw Nederland helpt hem daarbij. In de bijlage de PDF van het artikel over OK Plant.

Visitekaartje
De editie van KAS Magazine van december 2020 is een bijzondere bewaaruitgave. Het thema is een variant op de eerdere werkgeversuitgave, die ook onder studenten en mensen buiten de tuinbouw wordt verspreid. “Het is een visitekaartje van alle bedrijven in de tuinbouw, dat laat zien dat de tuinbouw een sector vol ambities, kansen en ontwikkeling is”, geeft hoofdredacteur Jacco Strating aan. “Uitgangspunt was om in deze uitgave mensen onder de 35 jaar enthousiast hun verhaal te laten doen over de keuzes die zij hebben gemaakt, het werk dat zij doen, de kansen die zij binnen hun bedrijf krijgen en hun liefde voor de tuinbouw.”

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2021