Ondernemersorganisatie pleit voor legaliseren cannabisteelt in Nederland

Het gebruik van medicinale cannabis wordt in steeds meer landen legaal, omdat het diverse medische klachten kan verminderen of pijnklachten kan verzachten. Op dit moment is de teelt van medicinale cannabis in Nederland nog niet legaal. Glastuinbouw Nederland is van mening dat deze teelt gelegaliseerd moet worden, zodat de cannabis op een verantwoorde en duurzame manier in een circulaire kas kan worden geteeld. Duidelijke wetgeving is hierin wel een voorwaarde.

Door het sterke innovatie vermogen is de Nederlandse glastuinbouw in staat de wereld te voeden met gezonde en smaakvolle groenten en te voorzien van kwalitatief hoogwaardige bloemen en planten, die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Medicinale cannabis kan voor patiënten een belangrijk bijdrage leveren aan hun welzijn of herstel. Dit is voor Glastuinbouw Nederland dan ook een belangrijke reden om de lobby en kennisontwikkeling en -uitwisseling, mits legaal, te ondersteunen.

De actie van de Westlandse glastuinbouwondernemers, zoals gisteravond op het NOS Journaal was te zien, erkennen wij dan ook.

Jakoline van Straalen

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024