Ondernemersverkenningen Greenport Aalsmeer bijna afgerond

In december 2016 is de Greenport Aalsmeer gestart met het uitvoeren van ‘ondernemersverkenningen’. Hierbij is met ondernemers gesproken over de huidige situatie van het bedrijf, maar met name over hun toekomstplannen.

Mede dankzij de financiële steun van LTO Noord Fondsen en de lokale LTO Noord afdelingen zijn glastuinders in alle gebieden in de Greenport betrokken. Per saldo worden meer dan 600 ondernemingen bij het onderzoek betrokken. Vooraf was rekening gehouden met 450-500 interviews.

De resultaten van de verkenningen in Amstelveen en Haarlemmermeer zijn inmiddels aan de ondernemers teruggekoppeld. Voor Uithoorn worden bijeenkomsten ingepland. Voor de gemeenten Aalsmeer, Kaag en Braassem en Nieuwkoop zijn vrijwel alle gesprekken gevoerd en wordt gewerkt aan de terugkoppelingsbijeenkomsten.

Resultaten
Op 2 november a.s. worden de overall resultaten van de ondernemersverkenningen gepresenteerd tijdens het Greenport Aalsmeer Event. Het event vindt van 14.30 uur tot 18.00 uur plaats bij Claus in Hoofddorp. Onder de diverse sprekers zijn ook de nieuwe LTO Glaskracht voorzitter Sjaak van der Tak en Bart Oostveen, voorzitter van de afdeling Aalsmeer e.o. en lid van de Stuurgroep van de Greenport Aalsmeer. Meer informatie over het Greenport Aalsmeer Event kunt u hier vinden. U kunt zich nu al aanmelden. Ook wij rekenen op uw komst!

Hans van Geest

Glastuinbouw Nederland - © 2024