Onderzoek investeringsbeslissingen bij keuze (hernieuwbare) verwarmings- en koelinstallaties

Hernieuwbare warmte en koude speelt een belangrijke rol in het halen van de Nederlandse en Europese hernieuwbare energiedoelstellingen. Hierbij vormt verwarming en koeling in de glastuinbouw een aanzienlijk onderdeel.

Voor een goed begrip hoe je het gebruik van hernieuwbare warmte en koude verder kan stimuleren is het van belang om goed de overwegingen te kennen bij de keuze van een verwarmingsinstallatie door de eindgebruiker. Dit speelt in veel Europese landen en daarom ondersteunt de Europese Unie het project FROnT voor het in kaart brengen van knelpunten in de toepassing van hernieuwbare warmte en koude en om hier oplossingen voor te bedenken.

In dit kader wordt in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) door bureau IPSOS een online enquête gehouden bij verschillende bedrijfsbranches, de utiliteitsbouw en bij consumenten naar hun investeringsoverwegingen.

De enquête kunt u tot vrijdag 5 juni 2015  invullen via: http://dc01.synovate.nl/14085164EXT/start.cfm. De resultaten worden na de zomer bekend gemaakt.

Lees meer over het project op www.front-rhc.eu.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024