Online Masterclass 19 januari: Alles over brancheopleiding Glastuinbouw

Leren op basis van vraagstukken uit het eigen bedrijf, dat is waar de brancheopleiding glastuinbouw om draait. Voor werkgevers, leidinggevenden en werknemers organiseert Kasgroeit op dinsdag 19 januari om 11.00 uur een online masterclass waarin deelnemers alles te horen krijgen over de mogelijkheden van deze opleiding. Goed gekwalificeerde medewerkers die meegroeien met veranderingen zijn immers van groot belang.

Vraagstukken uit het bedrijf
Omdat de vraag per bedrijf en medewerker zo verschilt, is het lastig om zomaar een passende opleiding aan te wijzen, zo stelt Kasgroeit. De brancheopleiding is praktijkgericht omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. Er is keuze uit twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt.

Uniek opleidingstraject
De brancheopleiding Glastuinbouw is een uniek opleidingstraject waarbij cursisten met een persoonlijke leercoach hun leerdoelen afstemmen. De tweejarige brancheopleiding Glastuinbouw start vrijdag 5 maart 2021. Gedurende het traject wordt volop gewerkt aan de zogenoemde ‘21e eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Deze competenties zijn essentieel om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden voor de masterclass op 19 januari, om te luisteren en om vragen te stellen. Aanmelden kan via deze link. Personen binnen de doelgroep die wel interesse hebben, maar niet in de gelegenheid zijn om de masterclass op 19 januari te volgen, kunnen zich ook aanmelden. Zij ontvangen na afloop een link om de online bijeenkomst alsnog te bekijken.

Modulaire opleiding
De brancheopleiding Glastuinbouw is een initiatief van Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy. Het is een modulaire opleiding die speciaal is opgezet voor medewerkers die zich willen ontwikkelen naar een hoger niveau binnen het glastuinbouwbedrijf waar ze werken.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2021