Ook kassen lopen gevaar bij extreme neerslag

In het landelijke Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie is afgesproken dat alle gemeenten een klimaatstresstest moeten doen voor 2020. Met die test moet onder andere bepaald worden welke straten en gebouwen te maken krijgen met wateroverlast bij extreme hoosbuien. Een ander aspect is hittestress; ofwel in welke steden het in de zomer erg heet wordt.

Om de gemeenten te helpen bij het uitvoeren van de klimaatstresstest hebben de provincie Zuid-Holland en de Zuid-Hollandse waterschappen een klimaatatlas ontwikkeld. In de online atlas kan per gebouw, weg of natuurgebied bekeken worden waar problemen optreden door klimaatverandering. In de atlas is te zien dat ook een aantal kassen gevaar loopt bij extreme neerslag. In enkele gebieden is al actie ondernomen door de toepassing van Rainlevelr; een methode om extra opslagruimte in regenwaterbassins te creëren als er veel neerslag wordt verwacht. In de klimaatatlas kunt u nakijken of uw bedrijf risico loopt.

Guus Meis

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024