Ook telersvereniging Tasty Tom sluit aan bij gewascoöperatie Tomaat

De gewascoöperatie Tomaat groeit snel, vooral nu ook telersvereniging Tasty Tom zich heeft aangesloten. De noodzaak om met elkaar knelpunten aan te blijven pakken is inmiddels bij een grote groep tomatentelers duidelijk. Ruim 600 hectare heeft zich sinds de oprichting 30 juni 2015, aangesloten bij de gewascoöperatie.

Deelname van telersvereniging Tasty Tom betekent dat weer 62 hectare is aangesloten bij de gewascoöperatie. Waarom Tasty Tom meedoet is duidelijk: “Het onderzoek binnen de tomatenteelt valt anders helemaal weg, er zijn heel veel onderzoeken die voor alle tomatentelers gelden en daarom moet ook iedereen meedoen”, aldus Ton Janssen, voorzitter van de vereniging.

Problemen als overmatige wortelgroei, Fusarium en Phytophthora kunnen bij alle tomatenbedrijven behoorlijke schade veroorzaken. De gewascoöperatie Tomaat is opgericht om met elkaar oplossingen te zoeken voor dit soort problemen. Een laagdrempelige gewascoöperatie met een inleg van € 30 per hectare zorgt er al voor dat onderzoek naar ziekten en plagen die de teelt bedreigen nog steeds kan worden gedaan.

Annelies Hooijmans

Glastuinbouw Nederland - © 2024