Openstelling verplaatsingssubsidie glastuinbouwbedrijven in Gelderland

Op 4 januari is in Gelderland het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3) voor het eerst opengesteld. In deze eerste openstelling kan subsidie worden aangevraagd voor het verplaatsen van glastuinbouwbedrijven, fysieke investeringen voor innovatie van agrarische bedrijven en samenwerking voor innovaties. De subsidieaanvragen POP kunnen van 4 januari tot en met 31 maart 2016 worden ingediend bij de afdeling Subsidieverlening van de provincie. Tot 31 januari kan gebruik worden gemaakt van een papieren aanvraagformulier. Vanaf 1 februari kunnen de aanvragen digitaal bij de provincie worden ingediend.

Voor het verplaatsen van glastuinbouwbedrijven geldt een subsidieplafond van € 3 miljoen. De verplaatsing richt zich op versterking van de landbouwstructuur en verbetering van de landschappelijke kwaliteit door de sanering van oude glasopstanden.

Voor fysieke investeringen voor innovatie van agrarische bedrijven geldt een subsidieplafond van € 500.000 in het kader van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Ook voor samenwerking voor innovaties geldt een subsidieplafond van € 500.000 in het kader van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma voor de periode 2014-2020 (POP3) is een Europees ontwikkelingsprogramma gericht op het versterken van het platteland. Tegenover elke euro van de Europese Unie moet een euro cofinanciering staan van het rijk, provincie, waterschappen of gemeenten. De provincie Gelderland, de Gelderse waterschappen en Achterhoekse gemeenten hebben toegezegd bij te dragen.

Glastuinbouw Nederland - © 2024