Plantgezondheid: wat hebben we bereikt in 2018?

Vanuit het programma Verantwoorde Glastuinbouw stelde Glastuinbouw Nederland, in afstemming met de ondernemersgroep Plantgezondheid, het visiedocument ‘Plantgezondheid’ op. Hierbij draait het om weerbaar telen uitgaande van een gezond gewas met biologische bestrijders en hygiëne maatregelen.

Alleen waar nodig worden voor de borging van de kwaliteit en oogstzekerheid gewasbeschermingsmiddelen ingezet. Gezien het internationale karakter van de glastuinbouw wordt de kwaliteit van onze producten geborgd binnen de fytosanitaire eisen van groenten, bloemen en planten. Voedselveiligheid is een belangrijke randvoorwaarde binnen ons productiesysteem.

Ambities realiseren
Om de ambities te realiseren worden jaarlijks stappen gezet. Het afgelopen jaar is aan verschillende onderwerpen gewerkt. Van nieuwe etiket en uitbreidingen naar weerbaar telen, van hygiëne protocollen voor marktbehoud naar implementatie van de nieuwe plantgezondheidsverordening. Op basis van gewasgerichte actieplannen wordt maatwerk geleverd aan onze leden. Met de kennis- en innovatie-agenda wordt gewerkt aan de toekomstbestendigheid van de glastuinbouw.

Bekijk het Jaarverslag Plantgezondheid 2018.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024