PMV®-01 en V10 vanaf 1 november inzetbaar voor onbelichte tomatenteelt

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor PMV®-01 en V10 ter bescherming van de bedekte onbelichte tomatenteelt tegen schade door het Pepinomozaïekvirus. Deze vrijstelling is op 21 juli 2015 op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden in de Staatcourant gepubliceerd en geldt niet voor de opkweek van tomatenplanten.

Met deze vrijstelling wordt een oplossing geboden voor de beheersingsproblemen van schade door Pepinomozaïekvirus in de onbelichte teelt van tomaat. De vrijstelling geldt vanaf 1 november 2015 en vervalt op 28 februari 2016. De vrijstelling is slechts van toepassing indien de gebruiksvoorschriften van dit besluit worden nageleefd.

Vrijstellingen PMV®-01 en V10 voor tomaat
Per 1 juli waren beide vrijstellingen al toegekend voor de belichte tomatenteelt. Vanaf 1 november zijn PMV®-01 en V10 inzetbaar in de bedekte onbelichte teelt van tomaat. Deze vrijstellingen zijn tot stand gekomen dankzij inspanningen van de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024