Podcast KasGesprek 6: 'Inhoud geven aan goed werkgeverschap'

KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas. In de zesde aflevering gaat Jakoline van Straalen in gesprek met Bas Hanemaayer, HR-manager bij AgroCare, en met Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. Onderwerp is goed werkgeverschap, met de nadruk op de positie van internationale werknemers op glastuinbouwbedrijven.

Beluister de podcast hier. De podcast KasGesprek is ook te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Stand van zaken
In dit KasGesprek wordt een update gegeven van de inspanningen van Glastuinbouw Nederland voor de positie van internationale werknemers. In KasGesprek 1 kwam dit onderwerp ook al aan bod. In deze uitzending ligt de nadruk op de inhoud en de noodzaak van het Masterplan Internationale Werknemers, dat Glastuinbouw Nederland eerder dit jaar publiceerde. Ook de onlangs gelanceerde campagne 'Trotse werknemers, gedreven werknemers' wordt uitgebreid besproken. Love your people like your crop, is het motto van de campagne.

Bewustzijn
Peter Loef is van mening dat de coronacrisis het bewustzijn van goed werkgeverschap heeft versterkt. "Helaas leggen de media steevast de nadruk op excessen. Het blijft jammer dat de glastuinbouw door de media in een hoek wordt gedrukt, terwijl er juist veel goede voorbeelden zijn in onze sector. Aan ons de taak om het goede werkgeverschap van onze leden nadrukkelijk uit te dragen."
Bas Hanemaayer onderschrijft de goede bedoelingen van de sector. "99% wil het goed doen en doet dat ook. Met de handvatten van Glastuinbouw Nederland moeten we ook die laatste procent overtuigen. Door misstanden te benoemen, kunnen we deze uitbannen. Inderdaad moeten we meer naar buiten treden over hoe goed we het als sector doen."

Eerdere onderwerpen
Dit is de zesde uitzending van KasGesprek, de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas. De onderwerpen van eerdere uitzendingen zijn: Arbeidsmigratie, CO2-voorziening, collectieve waterzuivering, goed gietwater en kwaliteit oppervlaktewater. Bekijk hier de eerdere uitzendingen.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2024