Podcast KasGesprek: Lastige arbeidsmarkt zorgt voor pittige uitdagingen

KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas. In de tweede aflevering van dit seizoen gaat Jakoline van Straalen in gesprek met Gaby van der Heijden, HR-adviseur bij Vereijken Kwekerijen, en met Jacqueline Kroon, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. Onderwerpen zijn scholing en opleiding, werving en selectie. Hoe kun je medewerkers werven en aan je binden? Hoe kunnen werknemers, ook de internationale, zich binnen het bedrijf ontwikkelen?

Beluister de podcast hier. De podcast KasGesprek is ook te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

In dit eerste thematische KasGesprek van 2022 staat de arbeidsmarkt van de glastuinbouw centraal. Dat arbeid het kapitaal is van veel bedrijven wordt breed onderschreven, maar hoe zorgen we er met elkaar voor dat we ook in de toekomst kunnen beschikken over voldoende gemotiveerde en goedgeschoolde medewerkers? Welke kennis moeten teeltbedrijven in huis halen? Hoe maken we de sector interessant voor de nieuwe generatie scholieren en studenten? En welke samenwerkingsverbanden moeten we daarvoor aangaan?
Met haar twee gasten aan tafel bespreekt Jakoline de behoeften en de lopende projecten. Dat doet zij aan de hand van drie onderwerpen: scholing, doorontwikkeling van werknemers en de inzet en doorontwikkeling van internationale werknemers.

Mensgericht
Vereijken Kwekerijen is succesvol in het werven en laten doorontwikkelen van medewerkers op de vijf teeltbedrijven in Brabant en de locatie in Westland. Waarom zou je bij Vereijken willen werken, is een succesvol intern project van het tomatenbedrijf. Ook samenwerking met HAS Den Bosch heeft al tot mooie resultaten geleid. Daarover zegt Gaby van der Heijden: "We hechten veel waarde aan direct contact met onze werknemers. Daarin stellen we vragen hoe we ze positief kunnen stimuleren: welke opleiding willen ze volgen, hoe kunnen we hun werk leuker maken, maar ook hoe tevreden ze zijn met hun huidige functie."
Mensgerichtheid is een belangrijke kernwaarde bij Vereijken. "Medewerkers mogen ook best tevreden zijn met hun huidige functie. Doorgroeien moet mogelijk zijn, maar is geen must", stelt Gaby. Voorbeelden van doorgroei zijn er echter voldoende, zeker ook bij internationale werknemers. "Er is bijvoorbeeld een Poolse medewerker doorgegroeid naar vestigingsmanager. Dat geeft wel weer andere aandachtspunten, zoals cultuurverschillen. En hoe stuur je bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin aan?"

In gesprek
Het belang van scholing en onderwijs wordt volgens Jacqueline Kroon de komende jaren alleen maar groter. "De glastuinbouw heeft behoefte aan specialisten op nieuwe vlakken en in nieuwe functies. Dat vereist dat onderwijs en glastuinbouw steeds meer samen komen, met name in de regio. De regiocoördinatoren van Glastuinbouw Nederland spelen daar een belangrijke rol in." Samenwerking met bijvoorbeeld KasGroeit is essentieel voor de doorontwikkeling van werknemers. "Bijvoorbeeld middels vakgerichte cursussen, loopbaan vouchers en begeleiding bij een carrièreswitch."
Kijkend naar de doorontwikkeling van internationale werknemers merkt Jacqueline op dat dit per individu verschilt. "Er is veel instroom en daardoor komen er ook veel werknemers met potentie je bedrijf binnen. Hun talenten ontdek je pas door met ze in gesprek te gaan. Het taalprobleem kan mensen remmen in hun ontwikkeling. Besteed daar dus zeker ook aandacht aan." Kijkend naar de actualiteit merkt zij afsluitend op dat de huidige krapte op de arbidsmarkt ook een mogelijkheid kan zijn om je als bedrijf en ondernemer te profileren.

Bekijk hier de eerdere uitzendingen van KasGesprek.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024