Podcast Werkgeverslijn over arbeidstijden in een werkpiek

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is begonnen met een reeks podcasts. Vanaf deze week (week 17) staat de eerste aflevering online. Daarin praat Diana Eleveld (adviseur bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw) met Chantal Hendrikx van Martens Asperges uit het Limburgse Tienray. Een bedrijf uit een andere tuinbouwsector, maar het onderwerp is ook herkenbaar voor werkgevers in de glastuinbouw. Dat maakt de podcast zeker interessant om te beluisteren.

In de eerst aflevering van Werkgeverspraat staat het thema ‘Arbeidstijden in een werkpiek' centraal'. Diana Eleveld praat met Chantal Hendrikx over hoe het bedrijf dit thema aanpakt en hoe zij in een drukke periode waarin veel werk wordt verzet, op een veilige en gezonde manier blijft werken. Hoe blijven je werknemers fit, hoe vaak hebben zij vrij, hoe zorg je ervoor dat je werknemers in een drukke periode kunnen ontspannen en welke rol heb je als werkgever daarin? Dat zijn vragen die aan bod komen.
Daarnaast komt Marlies Kamps namens Stigas aan het woord in de podcast. Het gaat dan bijvoorbeeld over de Arbeidstijdenwet, wat daarin staat en wat is toegestaan, maar ook over het vraagstuk of een werknemer die meer uren maakt, juist wel of niet productiever is. De podcast is zeker niet alleen interessant voor aspergekwekers, maar ook voor andere werkgevers in de sector die te maken hebben met werkpieken en willen weten hoe zij hier mee om kunnen gaan.

Handvatten
De eerste podcastaflevering is te vinden via deze link. In totaal worden dit jaar zes podcasts opgenomen dankzij een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt. In alle afleveringen komen werkgevers aan het woord, uit verschillende deelsectoren. Op die manier wil de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een kijkje geven in de keuken van werkgevers en hopen zij werkgevers handvatten mee te geven.

Diana Eleveld

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024