Politici maken 'reis door de groenteketen'

Het is belangrijk dat politici voldoende kennis hebben over de Nederlandse groenteketen. Daarom organiseerden LTO Nederland, CBL en FNLI een werkbezoek.

Het werkbezoek vond plaats in Noord-Holland. Politici, beleidsmakers werden - samen met vertegenwoordigers van LTO Nederland, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) - ontvangen bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. Daarna volgde een rondleiding door de productielocatie van groenteverwerker Vezet in Warmenhuizen. Het werkbezoek werd afgesloten op het bedrijf van paprikateler Numan Paprika in Heerhugowaard (zie foto).

LTO Nederland, CBL en FNLI stelden onlangs het 'Tienpuntenplan: oproep Agri&Foodsector voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017’ op. Internationaal gezien behoort Nederland tot de koplopers qua kennis en innovatie en dit moet ook in de toekomst zo blijven. In het Tienpuntenplan wordt de politiek onder meer opgeroepen samenwerking in de agrifoodketen aan te moedigen, zodat iedere schakel beloond kan worden voor inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zou geïnvesteerd moeten worden in een voedsel- en warenautoriteit met voldoende gezag en kennis.

Jakoline van Straalen

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024