Positief advies financiering arbeidsmarktprojecten glastuinbouw

De sectorcommissie Glastuinbouw van Colland gaf tijdens de vergadering op 29 oktober toestemming voor diverse arbeidsmarktprojecten. In deze projecten ligt een samenwerking met LTO Glaskracht Nederland. De projecten worden nu voorgelegd aan het bestuur van Colland Arbeidsmarkt.

Goed werkgeverschap
Goed werkgeverschap is een belangrijk issue voor en in de sector. De werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van LTO Glaskracht Nederland heeft dit dan ook als een van de centrale punten in haar arbeidsmarktbeleidsplan opgenomen. Om werkgevers te ondersteunen hun goed werkgeverschap invulling te geven is samen met LTO Nederland, Plantum en andere agrarisch en groene werkgeversorganisaties en vakbonden Colland Arbeidsmarkt opgericht.

Cao Colland
Colland Arbeidsmarkt is het zogenaamde opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector agrarisch en groen. Het fonds financiert activiteiten die gekoppeld zijn aan de doelstellingen die zijn omschreven in de cao Colland. Net zoals de cao Glastuinbouw, is ook de cao Colland een cao. Het verschil is dat de cao Colland naast de glastuinbouw ook van toepassing is op alle andere agrarisch en groene sectoren.

Alle werkgevers die vallen onder de cao Colland betalen jaarlijks een premie. Dit geldt voor zowel leden als niet-leden van LTO Glaskracht Nederland omdat de cao Colland algemeen verbindend is verklaard. In 2018 was de premie voor de glastuinbouw 0,81% van de loonsom. Bekijk ook het bericht waarin is toegelicht op welke wijze de werkgroep Arbeidsmarktbeleid en Onderwijs richting geeft aan de middelen.

Positief advies diverse arbeidsmarktprojecten
Tijdens de eerdergenoemde vergadering op 29 oktober van de sectorcommissie Glastuinbouw binnen Colland werden diverse arbeidsmarktprojecten besproken. Peter Loef bracht namens de werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van LTO Glaskracht Nederland advies uit over projecten die ter financiering aan de sectorcommissie Glastuinbouw zijn aangeboden. Er is toestemming gegeven om subsidie toe te kennen aan een aantal projecten. Bij al deze projecten is een rol weggelegd voor - of wordt samengewerkt met - LTO Glaskracht Nederland. Het betreft onder meer de volgende arbeidsmarktprojecten:

1. Duurzaamheidscongres Midden Delfland
Een project waar 150 jongeren tijdens een manifestatie van de Rotary in contact zijn gebracht met een aantal sectoren waaronder de glastuinbouw. Doel was daarnaast te zoeken naar mogelijke studenten die in de sector stage zouden willen lopen.

2. Kom in de Kas
Een bekend evenement voor publiek. Volgend jaar worden enquêtes uitgezet om te onderzoeken wat triggers voor jongeren en volwassenen zijn om in de glastuinbouw te gaan werken. Ook goed werkgeverschap wordt hier gepromoot.

3. De First Lego Leaque
De First Lego League heeft als doel om kinderen van 6 tot en met 16 jaar bekend te maken met de glastuinbouw. Een sector waar niet alleen groene werkzaamheden verricht worden, maar ook techniek grootschalig aanwezig is. Directe aanleiding is het gebrek aan techneuten in 2018 en de verwachting dat dit gebrek de komende jaren blijft bestaan. Deelnemers aan de First Lego League zijn mogelijk de technische medewerkers van de toekomst waarbij mechatronica een grote rol speelt. Zo worden er wedstrijden georganiseerd waar kinderen robots kunnen maken.

4. Directeur voor 1 dag
Er is onvoldoende doorstroom van hbo’ers naar de agrisector. Bovendien krijgen onvoldoende studenten van een groot aantal agrischolen ook daadwerkelijk een baan in de agrisector. In Directeur voor 1 dag kunnen tien studenten kennismaken met de agrisector. Elke van deze tien studenten mag een dag meelopen met een directeur, voor een dag. Doel van dit project is positieve PR te genereren voor de glastuinbouw, met name onder hoogopgeleiden. Verschillende managementbladen worden over dit project benaderd, waarbij de doelstelling is om tien artikelen geplaatst te krijgen. De bedrijven ontvangen een frisse blik van een jonge student en het geeft ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijf van een andere kant te laten zien. Het is de bedoeling dat ook de studenten zelf hun social media kanalen inzetten en dat de studenten na deelname nog een jaar ambassadeur blijven om andere studenten te enthousiasmeren.

5. Gewoon goed onderwijs
Een project van de verschillende LTO organisaties om in gesprek te gaan met het groene onderwijs.

6. De werkgeverslijn- land en tuinbouw: de kennisbank van LTO Glaskracht Nederland
Bekijk de toelichting over waarom de werkgeverslijn voor LTO Glaskracht Nederland een belangrijk instrument is om ‘goed werkgeverschap’ voor glastuinbouwondernemers mogelijk te maken.

7. Agro Werkt Onbeperkt
De glastuinbouw zet zich in om mensen met een arbeidsbeperking als werknemer aan de slag te laten gaan. In 2018 wordt onderzocht hoe dit nadrukkelijker ondersteund kan worden.

8. Kasgroeit
Kasgroeit is de nieuwe naam voor de bundeling van drie projecten: de stagestimulator (een project van LTO Glaskracht Nederland), het mobiliteitscentrum en Kasgroeit. Er wordt één nieuwe toegankelijke website ontwikkeld. De website van het mobiliteitscentrum zal hiermee verdwijnen. De focus voor 2019 is met name het interesseren van mensen uit andere sectoren naar de glastuinbouw.

Zo wordt een professionele stand ontwikkeld waarmee Kasgroeit gaat deelnemen aan carrière events waar meerdere sectoren samenkomen. Kasgroeit gaat nadrukkelijker aandacht besteden aan het opleiden van medewerkers en het bevorderen van de leercultuur bij bedrijven. Dit helpt glastuinbouwondernemers hun mensen te motiveren om bijvoorbeeld een cursus te volgen. Daarnaast blijft de stagestimulator zich inzetten om stageplekken te creëren en gevuld te krijgen en docenten te beïnvloeden. Er wordt nauw samengewerkt met het Centrum voor Innovatie Vakmanschap waar LTO Glaskracht Nederland vorig jaar een subsidie voor aanvraagde. Daarnaast blijft de vacaturebank een belangrijk speerpunt.

10 december besluitvorming
Het positieve advies van de sectorcommissie Glastuinbouw wordt voorgelegd aan het bestuur van Colland Arbeidsmarkt. Het bestuur neemt op 10 december een besluit. Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid van LTO Glaskracht Nederland, heeft zitting in het bestuur van Colland Arbeidsmarkt.

Glastuinbouw Nederland - © 2024