Projectenoverzicht arbeidsmarktbeleid per arbeidsmarkt speerpunt 2019

De ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van Glastuinbouw Nederland heeft voor 2019 een arbeidsmarktbeleidsplan opgesteld. Er zijn zes speerpunten benoemd. In bijgaand overzicht zijn per speerpunt alle projecten verzameld die inmiddels worden uitgevoerd. Als er een organisatie is genoemd als uitvoerder zonder dat daar Glastuinbouw Nederland wordt genoemd, gaat het om een project waar Glastuinbouw Nederland subsidie bij Colland Arbeidsmarktbeleid voor heeft aangevraagd. Dit hebben wij dan gedaan omdat het betreffende project past bij onze speerpunten.

Daarnaast is Kasgroeit veelvuldig genoemd. Kasgroeit is een partij die Glastuinbouw Nederland mede heeft opgericht en bestuurlijk mede richting geeft. Kasgroeit geeft uitvoering aan een groot aantal projecten passend binnen de speerpunten voor 2019.
Binnen de arbeidsmarktvisie wil de ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs vooral de regionale platforms ondersteunen waar de leden bij betrokken zijn dan wel hun voordeel van kunnen hebben. Immers, de arbeidsmarkt is in de regio en wordt regionaal bepaald. Dit overzicht is mede opgesteld om de verschillende regionale platforms (zoveel mogelijk van ondernemers) inzicht te geven in welke projecten in het kader van het arbeidsmarktbeleidsplan 2019 ‘ergens in het land’ worden uitgevoerd. Op die manier is regionale uitwisseling mogelijk. Het is makkelijker gebruik te maken van projecten die al zijn ontwikkeld dan nieuwe te verzinnen.

Het speerpuntenplan en het overzicht van de projecten worden door Glastuinbouw Nederland ook ingebracht in de ontwikkelingen binnen bijvoorbeeld de Greenport Nederland en de regionale Greenports, de Centra voor Innovatief vakmanschap en Groenpact. Zo heeft Greenport West Holland alle 6 de speerpunten in haar doelstellingenplan opgenomen. Glastuinbouw Nederland geeft naast voeding ook inhoudelijke en uitvoeringstechnische ondersteuning.

Glastuinbouw Nederland - © 2024