Publieksprijs Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs naar Slijkerman Kalanchoë

De publieksprijs van de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2022/2023 is gewonnen door Slijkerman Kalanchoë uit Heerhugowaard. Het bedrijf kreeg de meeste stemmen op Stigasprijs.nl. Winnaar van de juryprijs werd Berrybrothers uit Roggel. Naast SlijkermanKalanchoë en Berrybrothers waren Markusse uit s-Heer Abtskerke, Kwekerij Moors uit Asten-Heusden en Van Ooijen’s Hoveniers uit Appeltern genomineerd.

Toepassen taakroulatie
Slijkerman Kalanchoë was genomineerd voor het integraal toepassen van taakroulatie in de potplantenteelt en het organiseren van wekelijkse gezondheids- en vitaliteitstrainingen. Slijkerman hanteert flexibele werktijden, wat best bijzonder is in de glastuinhouw, en teamleiders voeren informele gesprekken met aandacht voor wat iemand nodig heeft om vitaal en met plezier aan het werk te blijven. Met als resultaat: veilige werkomstandigheden; toename van vitaliteit en verbetering van de fysieke werkhouding; bewustzijn van invloed van vitaliteit op kwaliteit van werk en leven; onderlinge betrokkenheid en flexibiliteit; gevoel van waardering; multi-inzetbaarheid; en vakkennis wordt breder verspreid binnen het bedrijf.

Gezamenlijke ontwikkeling
Over winnaar Berrybrothers zei de jury dat het bedrijf opvalt vanwege: het bieden van aantrekkelijk werk voor ieder contracttype en elke nationaliteit; het realiseren van een gezamenlijke ontwikkeling binnen een snelgroeiende organisatie; en het in de praktijk brengen van lerend organiseren. Er is speciale aandacht voor seizoenswerkers en alle medewerkers zijn onder andere met werksessies actief betrokken bij het vertalen van de bedrijfsvisie naar een aansprekende en praktische uitwerking in het dagelijkse werk. Dat resulteert in: veilige werkomstandigheden; betrokkenheid, aandacht en waardering; behoud van het kleinschalige karakter; en interessant werk met ontplooiingsmogelijkheden.

Jacqueline Kroon

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024