Revus nu ook inzetbaar in tomaat, veldsla, kiemgroenten en aromatische kruidgewassen

Op verzoek van toelatinghouder Syngenta en de sector heeft het Ctgb besloten het gebruiksgebied van het middel Revus uit te breiden met de toepassing in de teelt van tomaat, veldsla, kiemgroenten en aromatische kruidgewassen. Deze etiketuitbreiding is gelijktijdig met de herregistratie van Revus afgerond.

Annelies Hooijmans, netwerkcoördinator Tomaat van LTO Glaskracht Nederland: “In 2014 heeft de sector zelf onderzoek geïnitieerd om een oplossing te vinden voor het knelpunt Phytophthora infestans in de teelt van tomaat. Het is geweldig om te zien dat dit nu heeft geresulteerd in een toelating van Revus in tomaat.”

Deze etiketuitbreiding is mede tot stand gekomen door samenwerking tussen de fabrikant Syngenta en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland.

Het gebruik in de teelt van tomaat, veldsla, kiemgroenten en aromatische kruidgewassen is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Er is voor deze uitbreiding geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Gebruik van dit middel in deze teelt is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Expert Centre Specialty Crops
De etiketuitbreiding van Revus is een voorbeeld van samenwerking tussen diverse organisaties in het Expert Centre voor Specialty Crops. Dit Expert Centre is een kennisnetwerk toegesneden op kleine teelten en de middelen en methoden die van belang zijn om deze veelal hoogwaardige, innovatieve teelten in Nederland en Europa mogelijk te blijven maken.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024