Schimmelbestrijder Montego toegelaten in chrysant

Via een KUG (Kleine Uitbreiding Gebruiksgebied) heeft Montego (werkzame stof pencycuron) een uitbreiding gekregen in de bedekte teelt van chrysant. Montego biedt een preventieve bescherming tegen Rhizoctonia solani, waarbij de natuurlijke weerbaarheid van de bodem tegen Rhizoctonia solani intact blijft.

Door de langdurige stabiliteit blijft Montego lang in de grond actief. Montego is gemakkelijk in gebruik door de vloeibare formulering. Het middel wordt via een aangietbehandeling (10 liter per ha) toegepast en mag 1 maal per 12 maanden worden ingezet. Laat voor een optimale bestrijding het middel niet dieper inwerken dan 20 cm. Om het grondwater te beschermen mag Montego niet worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden.

Voor alle uitbreidingen gerealiseerd door deze KUG geldt dat er geen of beperkt werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek is uitgevoerd. Het is dus gewenst te allen tijde een proefbehandeling uit te voeren indien er nog geen ervaring is opgedaan met het product. Montego betreft een middel van Bayer CropScience.

Glastuinbouw Nederland - © 2024