Sjaak van der Tak bezoekt bedrijven 'kleine snijbloemen'

Per 1 januari 2019 worden de kleine snijbloemengewassen binnen LTO Glaskracht Nederland samengevoegd in één landelijke commissie. De commissie wordt begeleid door netwerkcoördinator Aron Boerefijn.

De reden van de samenstelling is om de onderwerpen beter in kaart te brengen en zodoende de belangen van deze diverse gewassen nog beter te behartigen. Dit was een goede reden voor de voorzitter om eind okotber vier bedrijven te bezoeken en met de telers in gesprek te gaan.

Bezocht werden de fa. Wubben VOF met nerine en hippeastrum, Martin Zwinkels met standaardanjers, Lex van Santen met Euporbia fulgens en Anton Buitelaar met ranonkel, violier en leeuwenbek. De onderwerpen van discussie tijdens de bezoeken waren:

  • Arbeid: beschikbaarheid van mensen, goede huisvestingsproblematiek, weekendarbeid.
  • Plantgezondheid: beschikbaarheid van middelen in kleine gewassen, traagheid van beschikbaar komen van groene middelen, diversiteit van eisen vanuit de retail voor te leveren product, meeldauw en trips.
  • Energie: toekomst van gas.
  • Water: mede door goede voorlichting vanuit LTO Glaskracht hebben telers goede beslissingen kunnen nemen met betrekking tot de zuiveringsplicht.

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024