Sjaak van der Tak ontmoet Minister van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid

Carola Schouten, de nieuwe Minister van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid was gisteren op bezoek op het nieuwe hoofdkantoor van LTO Nederland in Den Haag. Ze maakte hier kennis met de vakgroepvoorzitters en portefeuillehouders van LTO Nederland én met de nieuwe voorzitter van LTO Glaskracht Nederland, Sjaak van der Tak. In een korte maar krachtige pitch informeerde Van der Tak de nieuwe Minister over de unieke glastuinbouwsector.

De pitch van Sjaak van der Tak, die als eerste zijn verhaal mocht houden, ging in op de economische waarde van de glastuinbouwsector van 10,5 miljard euro en de tienduizenden banen die hieraan gekoppeld zijn. Daarna lichtte hij de Minister in over zijn absolute prioriteit nummer één: de medicijnkast voor tuinders. Ook de mooie resultaten die de glastuinbouwsector reeds geboekt heeft op het gebied van energie, water en arbeid mochten op de warme belangstelling rekenen van Carola Schouten.

De minister van LNV noemde het 'indrukwekkend' om te zien hoe LTO een grote diversiteit aan sectoren en leden vertegenwoordigt in de nationale en internationale belangenbehartiging. Ze wees erop het een voorrecht is om in een dergelijke organisatie te mogen werken, maar dat het ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Waardevolle partner
De LTO-organisaties kunnen volgens Schouten een 'waardevolle partner' zijn voor het nieuwe ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 'We hebben elkaar nodig. Dat was zo en dat blijft zo', gaf ze haar bereidheid tot samenwerking aan.

Daarbij hebben LTO en LNV ook de taak om elkaar scherp te houden. 'We zijn partners die een doel delen maar die elkaar ook de waarheid vertellen als ze het oneens zijn. Dit in de wetenschap dat we het doen voor een hoger doel.'

Deel van de oplossing
Schouten gaf onder meer aan dat gewerkt moet blijven worden aan verdere vernieuwing. 'Alleen dan kan de agrarische sector zo sterk blijven als ze nu is.' Het standpunt van LTO-bestuurders dat land- en tuinbouw niet het probleem is, maar een deel van de oplossing, noemt ze 'een prachtig motto waar ik het hartgrondig mee eens ben.'

Bekijk hier een video-impressie van het bezoek van Carola Schouten aan het hoofdkantoor van LTO Nederland.

Sjaak van der Tak heeft met Carola Schouten afgesproken dat ze snel op werkbezoek komt in onze prachtige glastuinbouwsector.

Glastuinbouw Nederland - © 2024