SK Roses praat premier Rutte bij over ODE-problematiek

Nadat op vrijdag 6 maart een delegatie van de Tweede Kamerfractie van de VVD al een bezoek bracht aan SK Roses in De Lier, was het een dag later niemand minder dan minister-president Mark Rutte die zich door het rozenbedrijf liet bijpraten over de actualiteit in de glastuinbouw. Uiteraard benutte Marc Koene de gelegenheid om de premier bij te praten over de ODE-crisis.

Vanaf het eerste moment dat de gevolgen van de verhoogde ODE-heffing voor de glastuinbouw duidelijk zijn, stopt Marc Koene veel energie in het terugdraaien of compenseren van deze onbegrijpelijke overheidsmaatregel. De kans om niet alleen een aantal Tweede Kamerleden, maar zelfs de minister-president hierover te informeren pakte de rozenteler met beide handen aan. Op verzoek van premier Rutte heeft SK Roses inmiddels een uitgebreid verslag van beide bezoeken aan de VVD-fractie gestuurd. “Of het resultaat sorteert, blijft uiteraard de vraag, maar de minister-president was in ieder geval zeer geïnteresseerd in het ODE-vraagstuk. Duidelijk werd dat hij zeker niet overal van op de hoogte was. Op een aantal van mijn vragen moest hij het antwoord dan ook schuldig blijven.”

Klimaatakkoord
Het meest interessante vond Marc Koene de letterlijke uitspraak van premier Rutte dat hij heel goed begrijpt dat de glastuinbouw het nieuwe Klimaatakkoord 2030, vanwege de impact van de ODE-heffing, niet kan en zal ondertekenen. “Die uitspraak deed hij bij de sheet van onze presentatie over de gevolgen van de ODE voor ons bedrijf. Het is veelzeggend dat ook de minister-president erkent dat de ODE op deze manier een tegengesteld effect heeft.”

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies