Snellere hersteltijd van planten met Aqua4D watersysteem

Jaarrond chrysantenkwekerij VDL Fleurs te Naaldwijk heeft op advies van

Lescrauwaet een Aqua4D watersysteem geïnstalleerd en de elektromagnetische velden in de nabijheid van de waterinstallatie laten meten. Het voornaamste doel was om de waterstructuur inclusief clusterstructuren van mineralen te verbeteren waardoor positieve effecten voor de plantengroei kunnen ontstaan.

Rick van der Lugt van VDL Fleurs heeft de praktijkproef van ruim 17 maanden samen met Raymond Lescrauwaet van Lescrauwaet BV te Hilversum nauwlettend gevolgd en de resultaten vastgelegd. Het Aqua4D systeem is inmiddels door VDL Fleurs aangekocht.

De volgende constateringen zijn in het met Aqua4D irrigatiewater besproeide proefvak waargenomen:

  1. Al ruim 17 maanden niet gestoomd met gelijk blijvende resultaten t.o.v. wel gestoomde vakken
  2. Gemiddeld aanzienlijk meer haarwortelgroei
  3. Gemiddeld minder aaltjesaantasting t.o.v. wel gestoomde vakken
  4. Snellere hersteltijd van de planten tijdens lastige dagen

Er worden tot het einde van het jaar maandelijkse bijeenkomsten georganiseerd voor maximaal 12 genodigden om de opgedane praktijkervaringen te kunnen delen.

Voor meer informatie en aanmelding voor een bijeenkomst, kunt u een mailtje sturen naar info@spam-protectlescrauwaet.com.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024