Sonata nu ook veel breder geregistreerd

Sonata, het biologische product op basis van de bacterie Bacillus pumilis QST 2808 heeft een zeer grote uitbreiding gekregen naar diverse bedekte, maar vooral ook onbedekte teelten. Daarmee is het biologische product van Bayer Cropscience breed toepasbaar voor de land- en tuinbouw.

Samen met Serenade, dat recent ook een bredere toelating kreeg, kan nu in heel veel gewassen de schimmel- en bacteriebestrijding op een biologische wijze worden uitgevoerd. Gewassen kunnen daarnaast weerbaarder worden gemaakt tegen abiotische stress.

Werking van Sonata
De aminosuikers in de formulering van Sonata zorgen voor een verstoring van de aanmaak van de celwanden van schimmels. Onder glas wordt het middel reeds met succes toegepast. Met deze uitbreiding komt Sonata nu veel breder beschikbaar. Het moet vooral preventief worden ingezet ter bestrijding van schimmels.
Het biologische product is niet geschikt voor een bodemtoepassing en in tegenstelling tot Serenade werkt Sonata niet tegen bacteriën. De producten zijn wat dat betreft zeer complementair. Het sterke punt van Sonata is de effectiviteit op echte meeldauw. Daarnaast is ook werking tegen Alternaria en Sclerotinia aangetoond. Het werkingsspectrum van het product is dus breder dan alleen meeldauw.

In de bijlage het nieuwe etiket van Sonata.

Jeannette Vriend

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024