Stars United: 'Poinsettia past in elk interieur'

De promotiecampagne voor kerststerren 'Stars United' is van start gegaan. De media-activiteiten binnen de campagne zijn onder te verdelen in het informeren en inspireren van de juiste doelgroep via consumentenmedia, vakmedia en social media. De campagne-activiteiten richting consument benadrukken de veelzijdigheid van de kerstster. Poinsettia’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en maten en passen hierdoor moeiteloos in elke interieurstijl.

Het eerste persdossier naar de consument is verstuurd om publicaties in de maanden november en december in magazines, weekbladen en dagbladen te bewerkstelligen. Stars United is een sponsor tijdens de Margriet WinterFair van 23-29 november in Den Bosch waar de tafels op één terras worden gedecoreerd met kerststerren. Ook verschijnt de kerstster binnenkort op televisie. In welk programma wordt later bekend gemaakt.

Vakmedia wordt eind oktober geïnformeerd over de promotieactiviteiten die op stapel staan. Tuincentra en bloemisten ontvangen een digitale nieuwsbrief met inspiratie en presentatietips voor kerststerren. Hierop staat een koppeling naar de website van Stars United waar sfeerbeelden en POS-materiaal is te downloaden.

Social media
Social media speelt een actieve rol bij de kerststerrenpromotie. Influencers worden benaderd om kerststerren in hun interieur op te nemen. Vanaf oktober starten de social media-activiteiten en verschijnen er veelvuldig posts op Facebook, Instagram en Pins op Pinterest. In zowel Nederland als België worden consumenten via deze kanalen gestimuleerd om extra sfeer in huis te creëren met Poinsettia’s.

De Facebookpagina (@Kerstster) is specifiek gericht op Nederland en Vlaanderen terwijl Instagram (@TheChristmasStar) en Pinterest (www.pinterest.de/MyChristmasStar) voor heel Europa worden ingezet.

De promotiecampagne voor kerststerren in Nederland en België is een initiatief van Stars For Europe.

Astrid van der Helm

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024