Steunmaatregel nog niet definitief, loket RVO al wel open

Ondernemers uit de sierteeltsector en bedrijven uit de voedingstuinbouw, gespecialiseerd in producten voor de horeca, die aanzienlijke schade oplopen door de coronacrisis kunnen zich vanaf vandaag alvast melden bij RVO. De regeling kan pas definitief worden vastgesteld na goedkeuring door de Europese Commissie. Met het oog op de snelheid kunnen ondernemers zich vooruitlopend op de goedkeuring wel alvast aanmelden.

Het gaat om bedrijven die dit voorjaar te maken hebben met acute vraaguitval van bederfelijke producten, terwijl de kosten doorlopen. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) kondigde eerder al aan 600 miljoen extra beschikbaar te stellen voor de sierteeltsector en voedingstuinbouw.
Ondernemers binnen deze sectoren die door de coronacrisis tussen 12 maart en 11 juni 2020 meer dan 30% aan omzet mislopen, kunnen voor 70% van de omzetderving voor een aanzienlijk deel compensatie aanvragen.

Webinar en helpdesk
De verwachting is dat morgen – vrijdag - meer details over de regeling bekend worden gemaakt. Dan volgt ook vermelding in de Staatscourant. Het geplande webinar van Glastuinbouw Nederland, Rabobank en Royal FloraHolland gaat morgenmiddag dan ook gewoon door. Het maximale aantal deelnemers aan het webinar is inmiddels bereikt. Wel is het nog mogelijk om na afloop van het webinar een link te ontvangen om de online bijeenkomst terug te kijken.
De opname van SjaakTopics is vanwege de steunmaatregel verplaatst van vandaag naar vrijdag. Daarin zal voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland duiding geven aan de regeling van LNV.
Om leden van Glastuinbouw Nederland adequaat van dienst te zijn, is het vanaf maandag 11 mei ook mogelijk om vragen over de steunmaatregel te stellen via de Helpdesk. Meer informatie daarover is komende dagen te vinden op onze website.

Informatie RVO
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft vandaag de eerste informatie over de steunmaatregel bekendgemaakt op haar website. Die informatie is te vinden via onderstaande links. Vergeet ook niet om tijdig de benodigde eHerkenning aan te vragen. Dat kan via deze link naar de website.

De volgende berichten van RVO zijn nu live:

Roger Abbenhuijs

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024