‘Stikstofdelegatie’ ministerie LNV op werkbezoek in het Westland

Een kleine delegatie van ‘programma Directoraat-Generaal Stikstof’, ressorterend onder het ministerie van LNV, bracht op donderdag 5 augustus een werkbezoek aan de glastuinbouw in het Westland. Glastuinbouw Nederland begeleidde het bezoek.

Bij Frestia, kwekerij van mini-paprika’s in Honselersdijk, werd uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van het bedrijf en alle inspanningen om zo duurzaam mogelijk te produceren. Daarbij werd onder andere stilgestaan bij het aardwarmteproject De Vogelaer en de reden voor vestiging van productielocatie in het Westland en in Portugal. Vervolgens werd tijdens de rondleiding over het bedrijf ook toegelicht wat op het gebied van gewasbescherming, nutriënten, personeelsbeleid, automatisering en klimaatbeheersing vandaag de dag allemaal op een glastuinbouwondernemer afkomt.

Gevolgen stikstofproblematiek
In de verpakkingshal werd tenslotte ingezoomd op de kleinverpakkingen die voor de klanten van het bedrijf worden geproduceerd en alles wat daarbij komt kijken. Tijdens het bezoek is er ook gesproken over de aanpak van de stikstofproblematiek en de gevolgen daarvan voor de glastuinbouw.
Vanuit de glastuinbouwsector waren, naast de Frestia-ondernemers Patrick Franken en Marc Zuidgeest, ook Jacco Vooijs (voorzitter Glastuinbouw Westland en Aalsmeer), Henk van Koppen (bedrijfsadviseur AAB) en Leonie Claessen (beleidsspecialist Ruimtelijke Ordening bij Glastuinbouw Nederland) aanwezig tijdens het werkbezoek.

Glastuinbouw Nederland - © 2024