Strengere eisen export Poinsettia

Per 1 september 2019 worden EU-maatregelen met betrekking tot Bemisia tabaci (tabakswittevlieg) voor bloemisterijgewassen aangescherpt. Momenteel zijn een planten-paspoort en zendingsinspectie vereist voor een aantal producten die specifiek bestemd zijn voor beschermde EU-gebieden.

Strengere eisen export Poinsettia
Deze regels gelden per 1 september óók voor Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) als die bestemd zijn voor eindgebruikers in Groot-Brittannië, Ierland, Zweden en specifieke gebieden van Portugal. Deze partijen moeten vrij zijn van Bemisia. Let er op dat partijen bestemd voor deze landen, na een zendingsinspectie, dus voorzien moeten worden van een plantenpaspoort.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 20 juni organiseert Glastuinbouw Nederland samen met de NVWA, Naktuinbouw en Royal FloraHolland een informatiebijeenkomst over de aanpaste EU-regelgeving rondom Bemisia tabaci. Aansluitend is er een bijeenkomst met betrekking tot het nieuwe plantenpaspoort dat verplicht is per 14 december 2019. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Royal FloraHolland in Naaldwijk. Aanmelden kan via deze link

Lees ook het bericht Aanscherping Bemisia-vrije exporteisen bloemisterijgewassen.

 

Arthur van den Berg

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies