Studenten MBO Barendrecht bezoeken Harvest House tijdens CollegeTour
Tijdens het bezoek kregen de studenten een inkijkje in het ketenproces van Harvest House, een van de grootste coöperaties van vruchtgroentetelers in Nederland. Van logistiek en verpakking tot kwaliteitscontrole: alle schakels kwamen aan bod. Een rondleiding door Heiko de Ruiter, ketenmanager bij Harvest House, door dochterbedrijf GreenPack liet de studenten zien hoe producten als tomaten, paprika’s en komkommers klaargemaakt worden voor levering aan supermarkten in binnen- en buitenland.
Verwaarding reststromen
Ook werd stilgestaan bij Food Fellows, een initiatief van Harvest House dat zich richt op het verwaarden van reststromen. Groenten die niet geschikt zijn voor de retail worden hier verwerkt tot pure, smaakvolle producten zoals sauzen en blends, zodat voedselverspilling wordt tegengegaan.
Verder gingen de studenten in gesprek over de toekomst van de sector. Hoe ziet de glastuinbouw er over tien jaar uit? Welke rol speelt techniek daarin? Er werden volop vragen gesteld, van technische details tot loopbaanmogelijkheden. De studenten keerden enthousiast terug naar school, met nieuwe inzichten én misschien wel het begin van hun toekomst in de sector.
Duurzame voedselproductie
"Studenten zijn de generatie die straks meebouwt aan duurzame voedselproductie. Met CollegeTour laten we zien hoeveel kansen de glastuinbouwsector daarvoor biedt," aldus Lianne Berkhoudt van AVAG, de brancheorganisatie van de glastuinbouwtechniek. “Dat laten we nu al ruim zeven jaar aan ruim negenhonderd studenten van verschillende studierichtingen middels CollegeTour zien.”
Ook meedoen?
CollegeTour vindt plaats in de regio’s Westland, Oostland, Noord-Holland Noord en Aalsmeer. Wil jij met je bedrijf ook meedoen? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden via collegetour@. glastuinbouwnederland.nl