Sub-regio Aalsmeer stelt Jacco Vooijs aan als nieuwe voorzitter

De regio Noord-Holland van Glastuinbouw Nederland is sinds 1 januari 2019 opgedeeld in twee subregio’s: Noord-Holland Noord en Aalsmeer. Recent heeft Jacco Vooijs de functie van voorzitter van de subregio Aalsmeer overgenomen van Bart Oostveen.

De subregio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland omvat de gemeenten Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Nieuwkoop en Kaag en Braassem liggen weliswaar in de provincie Zuid-Holland, maar zijn onderdeel van de subregio Aalsmeer en daarmee van de regio Noord-Holland van Glastuinbouw Nederland. Deze subregio overschrijdt dus de provinciegrenzen.
Het werkgebied van de subregio Aalsmeer komt overeen met dat van de Greenport Aalsmeer en van de LTO Noord-afdelingen Aalsmeer-De Kwakel, Aar en Amstel en Kaag en Braassem. Er is bewust gekozen voor die overlappende structuur. Vertegenwoordigers uit die drie afdelingen van LTO Noord vormen samen het bestuur van de subregio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland.

Nieuwe voorzitter
Sinds de start van de subregio Aalsmeer heeft Bart Oostveen de rol van voorzitter vervuld. Daarnaast was hij vertegenwoordiger van de glastuinbouwondernemers in de stuurgroep van de Greenport Aalsmeer. Deze functies bleken uiteindelijk steeds lastiger te combineren met het leiden van de eigen ondernemingen. Recent is Jacco Vooijs daarom door het bestuur van de subregio benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij neemt ook de rol van Oostveen over in de stuurgroep van de Greenport Aalsmeer.

Belangrijke schakel
Jacco Vooijs is zijn hele loopbaan al actief in de glastuinbouwketen. Sinds april 2017 is hij voorzitter van de subregio Westland van Glastuinbouw Nederland. Het filmpje waarin hij zich destijds aan de Westlandse leden voorstelde is hier te vinden Vooijs is ook onderdeel van het landelijke bestuur van Glastuinbouw Nederland en zo een belangrijke schakel met de landelijke organisatie. Klik hier voor de contactgegevens van Jacco Vooijs.
Het regiobestuur bedankt Bart Oostveen voor zijn enorme inzet voor de glastuinbouw in de regio Aalsmeer en zijn zeer actieve rol in de Greenport Aalsmeer. Hij blijft zich inzetten voor de sector als voorzitter van de afdeling Aalsmeer-De Kwakel van LTO Noord en als bestuurslid van de subregio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland.

Hans van Geest

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024