Subsidieregelingen energie-innovatie geopend

Het ministerie van Economische Zaken stelt dit jaar 125 miljoen euro beschikbaar voor energie-innovatieprojecten, via diverse subsidieregelingen van de Topsector Energie. De regelingen zijn gepubliceerd in de Staatscourant en zijn op 1 april opengesteld voor aanvragen.

Deze regelingen van de Topsector Energie zijn ook voor de glastuinbouw interessant, met name de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI), de regeling Hernieuwbare Energie en mogelijk de regeling Joint Industry Projects (JIP’s). Ten opzichte van vorig jaar zijn de regelingen op enkele punten aangepast. Bij de DEI is bijvoorbeeld het maximale subsidiebedrag per project verhoogd van 4 naar 6 miljoen euro. De regeling hernieuwbare energie gaat voor een heel jaar open. Klik hier voor meer informatie over de regelingen.

SDE+
Ook de SDE+ regeling staat op dit moment open, eerste tranche t/m 28 april. Daar kan een exploitatiesubsidie worden aangevraagd voor duurzame energieproductie met geothermie, biomassa en zonPV. Meer informatie vindt u hier.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regelingen uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Piet Broekharst

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024